„Objavovanie Prešova“ už aj v knižnej podobe

09.06.2009 Prešov

V sobotu 13.6.2009 bude do života uvedená publikácia, ktorá mapuje priebeh cyklu „Objavovanie Prešova“.
Autorka knihy a zároveň sprievodkyňa obľúbených poznávacích podujatí, PhDr. Darina Petranská, pozýva v najbližší víkend všetkých milovníkov histórie na špeciálne stretnutie.

Pripravovaná publikácia mapujúca cyklus pravidelných poznávacích prechádzok po tajoch mesta uzrie o niekoľko dní svetlo sveta. Oficiálne uvedená do života bude už v túto sobotu 13.6.2009 o 10.00 v rámci jedného z podujatí „Objavovanie Prešova“. Autorkou knihy je obľúbená sprievodkyňa a historička PhDr. Darina Petranská. Publikácia na svojich 80 stranách mapuje priebeh cyklu Objavovania Prešova v jeho prvom roku a jej prílohou sú historické fotografie starého Prešova. Kniha vznikla v spolupráci s Odborom strategického rozvoja MsÚ v Prešove, Mgr. Andreou Sivaničovou a Mgr. Katarínou Mikulákovou.

Projekt okrem mesta Prešov podporila aj Slovenská agentúra pre cestovný ruch. Útla bružúra s množstvom zaujímavostí je určená nielen milovníkom histórie, pravidelným návštevníkom podujatia Objavovania Prešova, študentom, učiteľom, ale aj všetkým obyvateľom a návštevníkom mesta.
Čierno-bielu publikáciu, ktorá vyšla v náklade 1000 kusov, si od 15. júna budú môcť záujemcovia zakúpiť v Mestskom informačnom centre na Hlavnej 67 v Prešove.
Autori projektu Objavovanie Prešova plánujú v budúcom roku v publikácii i potulkách mestom pokračovať.

Objavovanie Prešova, ktoré sa v najbližší víkend uskutoční v dvoch termínoch v sobotu 13.6.2009 o 10.00 a v nedeľu 14.6.2009 o 14.00, sa bude týkať histórie Evanjelického kostola sv. Trojice v Prešove. Podujatia začínajú tradične pred Mestským úradom, na Hlavnej 73. V oboch termínoch bude sprievodkyňou PhDr. Darina Petranská.
Katarína Pirohová
hovorkyňa primátora mesta
 

Vyberte región